Obiad: Krupnik, spagetti bolognese, ogórek kiszony w słupkach, kompot śliwkowy
Podwieczorek: Kanapki z paprykarzem wyrobu własnego z papryką i szczypiorkiem, herbata
Czwartek (2025-11-06)
Śniadanie: Pieczywo pszenne/razowe, masło, ser żółty, pasta z kiełbasy śląskiej, ogórki kiszone, pomidor, papryka, sałata, kiełki, herbata, kaszka kukurydziana
II Śniadanie: serek waniliowy
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, paluszki rybne, ziemniaki kalafior na parze, kompot truskawkowy
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką wyrób własny, herbata owocowa
Piątek (2025-11-07)
Śniadanie: Pieczywo pszenne/razowe, masło, ser żółty, pasta z kiełbasy śląskiej, ogórki kiszone, pomidor, papryka, sałata, kiełki, herbata, kaszka kukurydziana
II Śniadanie: serek waniliowy
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, paluszki rybne, ziemniaki, kalafior na parze, kompot truskawkowy
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką wyrób własny, herbata owocowa
Woda źródlana w ciągu dnia do picia.
alergeny: gluten, laktoza, jajko, gorczyca, orzeszki arachidowe, seler.
Pełen skład serwowanych posiłków znajduje się w kancelarii przedszkola.
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1196/2011 z dn
25.10.2011r na dole jadłospisu podajemy alergeny mogące znajdować się w potrawach.